Belgian War Dead Register

Wie van mijn familie is er gesneuveld tijdens de Eerste Wereldoorlog? En hoeveel inwoners van mijn streek? Wie waren die jongens? Wat deden ze vóór de oorlog? Hoe en waar zijn ze gesneuveld? Waar liggen ze begraven?

Het Instituut voor Veteranen heeft een online gegevensbank ontwikkeld, die makkelijk bruikbaar is voor de leraar en de leerlingen, zowel als werkinstrument in de klas als voor opzoekwerk. Geef je lessen herinneringseducatie een meer persoonlijke insteek en breng zo de Eerste Wereldoorlog dicht bij de leefwereld van je leerlingen.

 

War Dead Register graf War Dead Register soldaat

 

Een rijk gevuld platform

 

De website bevat de gegevens over het burger- en militaire leven van meer dan 40.000 Belgische gesneuvelden uit de Eerste Wereldoorlog. Voor elke gesneuvelde is er een aparte bladzijde met gegevens over onder meer de woonplaats, de plaats van overlijden, de begraafplaats evenals de originele persoonlijke fiche uit het archief van de Dienst Oorlogsgraven van het Instituut. Voor een groot aantal gesneuvelden is er ook een foto beschikbaar. Op termijn breidt het Instituut de website uit met gesneuvelden van onder meer de Tweede Wereldoorlog.

 

Inspiratie voor pedagogische projecten rond gesneuvelden

 

Op ‘War Dead Register’ vind je ook inspiratie voor klasprojecten rond het leven van gesneuvelden.

 

BEZOEK WWW.WARDEADREGISTER.BE

 

Heb jij vragen of beschik je over méér info over gesneuvelden?

Stuur een e-mail naar wardeadregister@warveterans.be

 

War Dead Register logo

 

Gepubliceerd op door

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

× 3 = 6