Buren 2018

‘Buren 2018’ is een fototentoonstelling door Dan Zollmann en Margot Vanderstraeten. In de zoektocht naar een cover voor haar boek Mazzel Tov stootte Margot Vanderstraeten op het werk van Dan Zollmann. De Belgische fotograaf volgde jarenlang met zijn camera het leven van de chassidische joden in zijn woonplaats Antwerpen. Hij maakte unieke beelden van de meestal onzichtbare leefwereld van zijn vrome stadsgenoten. Zo kreeg hij als enige fotograaf toegang tot de Shtetl – Jiddisch voor stadje in de stad.

Ruim vijftig kleurenfoto’s van Dan Zollmann – een documentaire in de ware zin van het woord – geven een integere, boeiende, soms humoristische inkijk in het dagelijks leven van chassidische joden in Antwerpen. De foto’s worden ondersteund door passages uit het succesvolle boek Mazzel Tov van Margot Vanderstraeten. Het ene citaat uit haar document humain biedt uitleg of houdt de kijker en lezer een spiegel voor, het andere werpt vragen op of inspireert.

‘Buren 2018’ verwijst naar de postcode waarbinnen de Antwerpse joodse wijk is gesitueerd. 2018 verwijst uiteraard ook naar nu. In ‘Buren 2018’ staan heden en toekomst centraal.

Klik hier voor meer informatie!

 

 

Praktisch!

 

– Waar? Kazerne Dossin, Goswin de Stassartstraat 153, 2800 Mechelen

– Duur? Van 18 februari tot en met 31 augustus 2018

– Openingsuren? Het museum is alle dagen open, behalve op woensdag en op feestdagen. Op werkdagen is het museum open van 9u00-17u00, in het weekend van 9u30 tot 17u00.

– Tarieven? Gratis toegang voor deze tijdelijke tentoonstelling!

 

Gepubliceerd op door

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

÷ 7 = 1