•  
 •  
 •  
 • Duizend bommen en granaten : Beleef een uniek bezoek aan DOVO-Poelkapelle

  Van juni tot november 2017 neemt Defensie actief deel aan de herdenkingen voor de honderdste verjaardag van de bloedige Slag bij Mesen-Wijtschate en de Slag van Passendale. Tijdens deze grootste militaire operatie die ooit op Belgische bodem plaatsvond, vielen een half miljoen doden, gewonden en vermisten.

  Britten en Duitsers vuurden toen ook meer dan 50 miljoen projectielen af, waarvan naar schatting 1 op 3 niet ontplofte. 100 jaar na datum haalt DOVO, de ontmijningsdienst van Defensie, in de Westhoek nog elk jaar ca. 250 ton niet-ontplofte munitie op, waarvan een groot deel afkomstig is van 1917. Bijna alle gevonden springtuigen worden ontmanteld bij DOVO-Poelkapelle: conventionele munitie in springputten, toxische munitie in gespecialiseerde ontmantelingsinstallaties.

   

   

  Bezoek DOVO-Poelkapelle

   

  Op vraag van de Westhoekgemeenten is DOVO-Poelkapelle, aan de rand van Houthulstbos, tijdens de herdenkingen speciaal voor de allereerste keer open voor het publiek.

  Op 7 juli, 25 augustus, 8 september, 13 oktober en 10 november 2017 kunnen telkens 120 geïnteresseerden een keuze maken tussen een groepsbezoek om 8 uur, 10 uur, 12.30 uur en 14.30 uur. Een bezoek duurt 1.30 uur.

  Het standaardprogramma bestaat uit het onthaal, een uiteenzetting over de opdrachten van DOVO, een film over de werking van DOVO – Poelkapelle, een bezoek aan het munitie triage platform en een korte rit langs de ontmantelingsinstallaties (onder voorbehoud van de activiteiten van de compagnie).

  Geïnteresseerd? Schrijf dan vlug in!

  Deze bezoeken zijn een gezamenlijk initiatief van Defensie en het War Heritage Institute.

  Meer info? www.warheritage.be/dovo

   

   

  Gepubliceerd op door

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  7 + 1 =