In het spoor van de Shoah in Polen 2015

Sinds bijna dertig jaar organiseert Stichting Auschwitz – Auschwitz in Gedachtenis vzw een jaarlijkse studiereis naar Auschwitz en Birkenau. De meerderheid van de Joden in België werd onder de Duitse bezetting tijdens de Tweede Wereldoorlog naar deze oorden gedeporteerd om er bij aankomst vernietigd te worden. Werkbekwame Joden werden opgesloten in het concentratiekamp.

Zonder inbreuk te doen op het belang van Auschwitz is het belangrijk om de Shoah in het Oosten in de kijker te zetten. Auschwitz staat voor velen symbool voor de massale vernietiging van Joden in Europa, maar vooraleer Auschwitz eigenlijk volledig operationeel werd, was ‘Aktion Reinhardt’ (i.d. de vernietiging van de Joden het bezet Polen) bijna volledig uitgevoerd. Om die reden organiseert Stichting Auschwitz nu ook jaarlijks een excursie in het teken van ‘Aktion Reinhardt’, namelijk: ‘In het spoor van de Shoah in Polen’.

Jouw BCH-medewerker Simon nam deel aan de zomereditie van 2015 en maakte een selectie van zeven herinneringsplaatsen. Bij elk van deze sites werd een verslag opgesteld met persoonlijke impressies, interessante weetjes en inspirerend fotomateriaal. Download de zeven dossiers via onderstaande links. Veel leesplezier!

 

1 – Het getto van Warschau (klik hier)

2 – Łódź en het getto van Litzmannstadt (klik hier)

3 – Chelmno en Kulmhof (klik hier)

4 – Majdanek (klik hier)

5 – Belzec (klik hier)

6 – Sobibor (klik hier)

7 – Treblinka (klik hier)

 

Het getto van Warschau1Łódź en het getto van Litzmannstadt1Chelmno en Kulmhof1Majdanek1Belzec1Sobibor1Treblinka1

 

Zelf deelnemen aan deze reis?

 

Wil je mee bij een volgende editie van deze boeiende studiereis? Dat kan!

Stichting Auschwitz organiseert de achtdaagse excursie ‘In het spoor van de Shoah in Polen’ een keer per jaar. De reis vindt plaats tijdens de zomervakantie.

De reis kost € 650,00 per persoon.

Bovendien krijgt elke deelnemer een pedagogisch dossier aangeboden waarin het geheel uitgelegd staat met meerdere kaarten. Tevens wordt een bibliografie voorzien voor zij die zich in de materie wensen te verdiepen.

Klik hier voor meer informatie.

Of stuur een mailtje met jouw vragen naar johan.puttemans@auschwitz.be.

www.auschwitz.be

 

In het spoor van de Shoah in Polen logo Stichting Auschwitz logo

 

Gepubliceerd op door

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

+ 27 = 28