•  
 •  
 •  
 • Islam, dit is ook onze geschiedenis!

  ‘Islam, dit is ook onze geschiedenis!’ is een rondreizende tentoonstelling die 13 eeuwen kruisbestuiving en confrontatie tussen de islam en Europa op het Europese continent belicht. Het verhaal is complex, maar de doelstelling van de tentoonstelling is simpel: Europeanen aantonen dat de islam ook hun geschiedenis is. Dit omvangrijk project wordt door het programma Cultuur van de Europese Unie ondersteund. ‘Islam, dit is ook onze geschiedenis’ is daarenboven één van de highlight-projecten van het themajaar van Visit.Brussels ‘Mixity’ dat de diversiteit in Brussel promoot.

  ‘Islam, dit is ook onze geschiedenis!’ is opgebouwd rond een gegeven feit dat vaak vergeten wordt: de aanwezigheid van moslims in Europa is even oud als de islam zelf. De Europese en islamitische beschavingen hebben gemeenschappelijke wortels en hun contacten, hoe conflictueus ze soms ook zijn, beïnvloedden en verrijkten elkaar. Deze gedeelde geschiedenis, met zowel positieve aspecten (artistieke inspiratie, culturele invloeden, …) als negatieve (conflicten, integratieproblemen, …), is het uitgangspunt van de tentoonstelling. De bezoeker doorloopt daarbij vier ‘periodes’: de Arabische erfenis, de Ottomaanse erfenis, de koloniale erfenis en tenslotte Europa en de islam vandaag.

  Deze rondreizende tentoonstelling zal vanaf 15 september in groot formaat voorgesteld worden in het centrum van Brussel.

  Klik hier voor meer informatie.

   

       

   

  Praktisch!

   

  – Wanneer? Van 15/09/17 tot en met 21/01/18

  – Waar? Vanderborgt gebouwen, Schildknaapstraat 50, 1000 Brussel

  – Van maandag tot vrijdag: 9u30-17u30

  – Weekend, Belgische schoolvakantie en feestdagen: 10u00-18u00

  – Uitzonderlijk gesloten op 25 december en 1 januari

   

  Gepubliceerd op door

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  − 4 = 1