•  
 •  
 •  
 • Lezen en schrijven met Anne Frank 2017

  In 2015 lag het einde van de Tweede Wereldoorlog officieel 70 jaar achter ons en vele organisaties, gemeenten en steden waren op zoek naar activiteiten om deze historische periode bevattelijk voor te stellen.

  Samen met de partners Forum der Joodse Organisaties, Auschwitz Stichting en Kinderrechtenhuis Alken bood het Vredescentrum een antwoord op deze vraag met de tentoonstelling ‘Lezen en schrijven met Anne Frank’ die vanaf dan terug beschikbaar werd.

  Het gaat om een compacte tentoonstelling ontwikkeld door de Anne Frank Stichting in Nederland die eenvoudig kan worden opgesteld. De expo is opgevat als de kamer van Anne: aan de binnenzijde volgen kinderen het persoonlijke wedervaren van Anne zoals neergeschreven in haar dagboek. De tijdslijn met opschriften aan de buitenkant van de ‘kamer’ kaderen het leven van Anne Frank in het bredere perspectief van WOII en het klimaat van oprukkend racisme en politieke dictatuur.

   

  Lezen en schrijven met Anne Frank   Anne Frank Vredescentrum

   

  Praktisch!

   

  In schooljaar 2017-2018 reist de tentoonstelling doorheen provincie Antwerpen. De volgende locaties zijn reeds vastgelegd :

  – di 18/4/17 tem do 18/5/17: Den Beulenbak (centrum Antwerpen)

   

  Het Vredescentrum voorziet zelf op -en afbraak van de tentoonstelling en kan zorgen voor de begeleiding van de kinderen door het opzetten van workshops. Ook bij de voorbereiding en promotie helpen ze graag.

  – Afmeting 3 op 4 meter op (225 cm hoogte)

  – Op- en afbraak door Vredescentrum

  – Workshops worden uitgevoerd door medewerkers Vredescentrum

  – Te huur vanaf 1 week

  – Richthuurprijs: vanaf € 200 voor transport, opbouw en afbraak (workshops niet inbegrepen)

   

  Wil je meer informatie over dit project of wil je graag weten of de tentoonstelling een bibliotheek of cultureel centrum in jouw buurt aandoet? Neem dan contact op met het Vredescentrum op het nummer 03/2923651 of info@vredescentrum.be.

   

  Didactische tips!

   

  Werkboekjes Vredescentrum / Kazerne Dossin

  Bij de tentoonstelling hoort een werkboekje dat de kinderen onder begeleiding van medewerkers van het Vredescentrum / Kazerne Dossin Mechelen oplossen (zie bijlagen). De opdrachten peilen enerzijds naar feiten over Anne of de Tweede Wereldoorlog, anderzijds is er veel aandacht voor het lees- en schrijfgedrag van de jonge bezoekers.

  Lezen en schrijven met Anne Frank – Handleiding

  Lezen en schrijven met Anne Frank – Werkboekje

   

  Aanvullende activiteit

  Als aanvullende activiteit kan een getuigenis uit de Tweede Wereldoorlog gecombineerd worden met deze tentoonstelling. Het Vredescentrum brengt u graag in contact met geïnteresseerde sprekers.

  Meer info? www.getuigenbank.be

  Vredescentrum logo

  Gepubliceerd op door

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  31 − = 21