•  
 •  
 •  
 •  
 •  
 • Normaal Radicaal : Online seminaries over radicalisering en identiteit

  Al een hele tijd worden politiek en media beheerst door het begrip ‘radicalisering’. De verantwoordelijkheid voor preventie en detectie komt grotendeels bij het onderwijs terecht. In deze reeks van drie webinars stellen we enkele kritische vragen. Is radicalisering eigenlijk wel zo’n recent fenomeen? Zijn radicale ideeën soms nodig? En worden we zelf niet radicaler door ons blind te staren op hoe ‘de ander’ radicaliseert?

  Tijdens drie webinars van 60 minuten buigen twee experten zich over dit onderwerp en plaatsen zij een en ander in perspectief.

   

  Programma:

   

  25/11/15 – 14u00 – Sessie 1: Radicalisering in perspectief

  20/01/16 – 14u00 – Sessie 2: Waar komt gewelddadige radicalisering vandaan?

  16/03/16 – 14u00 – Sessie 3: Dialoog en positieve identiteitsontwikkeling

  Klik hier om het volledige programma te bekijken en leer meer over onze experten!

   

  Normaal Radicaal_Campagnebeeld_16-9

   

  Hoe werkt het?

   

  – Volg 1, 2 of 3 webinars, waar en wanneer je maar wil. Thuis, met je collega’s op school, op de bus of de trein, … Overal waar je een internetverbinding kan maken.

  – De live-sessies zijn afgelopen, maar niet getreurd: je kan alle webinars eenvoudig herbekijken! Surf gewoon naar www.onlineseminar.nl/herinneringseducatie en klik op de sessie die je graag opnieuw wil zien. Deelname blijft volledig gratis!

  – Een initiatief van het Bijzonder Comité voor Herinneringseducatie (BCH) in samenwerking met Kazerne Dossin en het project Democratische Dialoog van Erasmushogeschool Brussel.

   

  Handig om te weten: Samenvatting en tips!

   

  Op basis van deze webinars maakte het BCH drie inhoudelijk dossiers die je gratis kan downloaden. Deze documenten bevatten elk een samenvatting van de belangrijkste inzichten, tips, verwijzingen naar interessante websites en literatuur, vragen van het publiek en de antwoorden van onze experten Christophe Busch en Cherif El Farri, …

  Klik hierboven op een sessie naar keuze om het bijbehorende dossier terug te vinden.

   

  Normaal Radicaal - promobeeld dossier sessie 1   Normaal Radicaal - promobeeld dossier sessie 2   Normaal Radicaal - promobeeld dossier sessie 3

   

  Gepubliceerd op door
  1. Nadia El Allaoui says:

   Beste,

   Graag schrijf ik mij in voor de 2de en 3de sessie.

   Groet,
   Nadia El Allaoui

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  21 − 15 =