•  
 •  
 •  
 • Sporen van herinnering (speciale editie) : Auschwitz-Birkenau bezoeken

  Sporen van herinnering is een tijdschrift van Stichting Auschwitz – Auschwitz in Gedachtenis vzw en richt zich tot leerkrachten die in de klas willen werken rond herinneringseducatie. Nu brengt Stichting Auschwitz een speciale editie uit die focust op Auschwitz-Birkenau.

  Een informatiebrochure over het beruchte kamp Auschwitz dient een drievoudig doel. Ten eerste biedt Stichting Auschwitz een gebruiksvriendelijk antwoord op de stijgende vraag van belangstellenden die Auschwitz op een ernstige manier wensen te bezoeken. Vervolgens willen ze de deelnemers aan hun jaarlijkse studiereis compacte, maar toch vrij volledige informatie verstrekken. Tot slot merkten ze dat er behoefte was aan een beknopte, maar professioneel uitgewerkte en geactualiseerde handleiding voor geïnteresseerden. De brochure is didactisch van aard. Zij zal zowel de deelnemer aan de jaarlijkse studiereis als de individuele bezoeker van Auschwitz helpen een goed, overzichtelijk en volledig beeld te krijgen van de plek waar hij/zij zich bevindt.

  Sporen van herinnering wordt gratis verzonden naar leerkrachten die daartoe een verzoek indienen. Vraag vandaag nog een abonnement aan via de website van Stichting Auschwitz.

  www.auschwitz.be

   

  Inhoudstafel

   

  – Inleiding: Een jaarlijkse studiereis naar Auschwitz-Birkenau

  – Actualiteit: Auschwitz ‘reverse

  – Wist je dat… zo’n 25 000 Joden uit België naar Auschwitz werden gedeporteerd? De Shoah in België

  – Auschwitz: Auschwitz als de eindoplossing van het Europese Jodenprobleem

  – Uitgediept: Het systeem van concentratiekampen en het systeem van moordcentra

  – Vraagstuk: Het (over)leven in een concentratiekamp

  – Reflectie: Het moordcentrum in Birkenau en zijn Sonderkommando

  – Varia: Meer weten

   

   

  Gepubliceerd op door

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  + 19 = 24