•  
 •  
 •  
 • Toetssteen Herinneringseducatie

  Het bundelen van binnen- en buitenlandse expertise leidde in 2012 tot de realisatie van het document Toetssteen Herinneringseducatie: Een handleiding voor kwalitatieve projecten over herinneringseducatie. Deze toetssteen bevat suggesties voor iedereen die met collectieve herinneringen werkt. Dit kunnen leerkrachten zijn, maar ook jeugd- en erfgoedwerkers, educatief medewerkers, auteurs, socioculturele verenigingen enzovoort.

  In tussentijd werd deze brochure grondig herwerkt. Tien concrete tips zetten je op weg om op een goede manier aan herinneringseducatie te doen. Verschillende sterktes en zwaktes van bepaalde methodieken worden belicht. Praktijkvoorbeelden en illustraties maken het concreet.

  De vernieuwde toetssteen werd gelanceerd op 27 januari 2015 (Internationale Herdenkingsdag voor de Holocaust) in aanwezigheid van Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits en de vertegenwoordigers van de Vlaamse onderwijsverstrekkers.

  Ondertussen kende deze toetssteen in september 2015 een kleine update. Op onze website vind je steeds de meest recente versie terug!

  Meer duiding over de totstandkoming van de toetssteen vind je in de resonantie bij de visietekst.

   

  Cover Toetssteen    femke-vanbelle_1250