•  
 •  
 •  
 • Verstript Verleden : Wedstrijd voor leerlingen secundair onderwijs

  Historische strips zijn van oudsher een populair medium om het verleden te verbeelden. Daarom organiseert het War Heritage Institute, als referentie-instelling voor het militair erfgoed en de herinnering, een wedstrijd striptekenen voor leerlingen van het secundair onderwijs.

   

  Wie kan deelnemen?

   

  De wedstrijd staat open voor groepen (schoolklassen, jeugdbewegingen, buitenschoolse opvang enzovoort) van minimum 4 personen, maar ook voor individuele deelnemers van 13 tot 21 jaar (alleen of in groepen van maximum 3 deelnemers).

   

  Waarom deze wedstrijd?

   

  De bedoeling van deze wedstrijd is de reflectie rond een historisch thema op een creatieve manier te stimuleren.

   

  Link met 1918-2018

   

  De wedstrijd ‘Verstript Verleden’ gaat in februari 2018 van start. Alle inzendingen moeten voor 15 mei ingediend worden. Een gespecialiseerde jury, samengesteld uit leden met uiteenlopende professionele achtergronden, zal in juni 2018 samenkomen om de prijzen toe te kennen. De officiële prijsuitreiking vindt plaats in het Koninklijk Legermuseum (Brussel) in november 2018.

  ‘Vrede stichten en/of bewaren’

   

  In 2018 zal het einde van de Eerste Wereldoorlog uitgebreid worden herdacht. In die context werd gekozen voor het thema ‘Vrede stichten en/of bewaren’. Aan de deelnemers om dit onderwerp, voor zover gelinkt aan de Eerste Wereldoorlog, vrij vorm te geven. Het verhaal hoeft zich echter niet te situeren tijdens het conflict; het kan zich uiteraard ook na de oorlog afspelen.

   

  Meer informatie

   

  Het wedstrijdreglement, een uitvoerige beschrijving en pedagogische fiches over het onderwerp vindt u binnenkort op www.legermuseum.be

  Verder nog vragen? Stel ze via reservatie@warheritage.be

   

  Gepubliceerd op door

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  5 + 2 =