Deelnemers gezocht voor ASF-zomerkamp in Dinant

Dit jaar is het honderd jaar geleden dat er een eind kwam aan de Eerste Wereldoorlog. In het licht van deze herdenking organiseert ASF België Vredesdienst dit jaar een zomerkamp in Dinant! Tijdens dit kamp heb je de kans om België op een andere manier te leren kennen en meer te weten te komen over de betekenis van de oorlogsgeschiedenis in Dinant.

Over Dinant

Dinant ligt in het dal van de Maas. Het is een idyllisch stadje en prachtig gelegen. Dinant vormt de toegangspoort tot de Ardennen. In deze mooie natuurlijke omgeving is er van alles te doen: kajakken, wandelen, klimmen…

In Dinant zijn er meerdere plekken die erg belangrijk zijn voor de herinnering aan de Eerste en Tweede Wereldoorlog, maar die gerestaureerd of opgeruimd moeten worden. Hiertoe behoort ook een zeer oude grot, die tijdens de oorlog als schuilkelder werd gebruikt en daarna voor toeristen toegankelijk was met een lift. De grot is op dit moment gesloten.

Activiteiten

Tijdens dit zomerkamp wordt met opknapwerk en tuinwerkzaamheden een bijdrage geleverd om de grot opnieuw toegankelijk te maken voor bezoekers, waarbij deze iets zullen kunnen leren over de geschiedenis van de plek. Het praktische deel van het zomerkamp bestaat uit renovatiewerk. Het thematische deel zal gaan over over de herinnering aan de Eerste Wereldoorlog in België. Op 23 augustus 1914 vonden executies in Dinant plaats. Vele burgers werden door Duitse soldaten vermoord.

De deelnemers zullen door gesprekken en excursies de gelegenheid hebben om zich bezig te houden met de sporen die de twee wereldoorlogen hebben nagelaten in de Belgische samenleving, maar ook in de landen, waar de deelnemers zelf vandaan komen.

Praktisch!

Van 13 t.e.m. 26 augustus 2018

Deze reis richt zich tot jongeren vanaf 18 jaar (ca. 12 tot max. 15 deelnemers).

Dit is een internationaal zomerkamp, waarbij de jongeren diverse onderhoud-, schoonmaak-, tuinwerkzaamheden moeten uitvoeren.

Tijdens dit zomerkamp verblijven de deelnemers in een eenvoudige boerderij.

Voertaal: Engels en Frans

Gepubliceerd op door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 × = 3