Educatief materiaal

Wil je les geven over het leven in de loopgraven, onderduik tijdens de Tweede Wereldoorlog of vluchtelingen, maar ontbreekt het jou aan inspiratie? Geen paniek!

Het Bijzonder Comité voor Herinneringseducatie ontsluit via KlasCement een databank met heel wat lesmateriaal, websites en projecten in verband met herinneringseducatie. Zo kunnen leraren en leerlingen het aanbod kiezen dat het best aansluit bij hun vragen. Veel succes en bovenal veel plezier met het zoeken naar én creëren van nieuwe leermiddelen!

Voeg je creaties gerust toe aan onze databank. Op die manier kan je tal van leerkrachten verder inspireren om met herinneringseducatie aan de slag te gaan. Onze moderatoren staan klaar om jouw bijdrage te bekijken. Misschien win je zelfs wel een speciale KlasCement-prijs

Onze selectie op KlasCement

We maakten voor jou alvast een mooie selectie van leermiddelen rond verschillende thema’s waar je zeker mee aan de slag kunt. Uiteraard is er veel meer dan wat je hier in deze mappen vindt, dus probeer zeker de geavanceerde zoekrobot op KlasCement uit om zo meer items terug te vinden. Is er een leermiddel dat je zelf fantastisch vond? Laat het ons dan zeker weten!

Dit is uiteraard slechts een selectie van mogelijke thema’s en leermiddel waar je rond kan werken. Maak zeker gebruik van de zoekrobot op KlasCement om andere boeiende leermiddelen terug te vinden.

Via KlasCement kan je niet enkel lesmateriaal delen, maar elkaar ook feedback geven. Zo help je anderen om hun leermiddelen te verbeteren en kan je andere leerkrachten tips geven over hoe ze het materiaal kunnen gebruiken!

Wij danken mevr. Claudia Heinermann voor het leveren van de foto over Srebrenica. Voor vragen m.b.t. het gebruik van deze foto, gelieve contact op te nemen met het BCH.

Op KlasCement vind je ook tal van andere  projectsites, bv. specifiek rond kleuteronderwijs, wereldburgerschap, talen, STEM, ondernemen op school, … KlasCement vormt dus een ideaal vertrekpunt in je zoektocht naar lesmateriaal!

Disclaimer: De inzender leeft de gebruiksvoorwaarden van KlasCement, die hij ondertekende, na en blijft tevens verantwoordelijk voor de inhoud van het ingezonden materiaal op de projectsite over herinneringseducatie. Voor de inhoud bevelen wij de inzender sterk de handige brochure Toetssteen Herinneringseducatie aan.

Beschikbaar in het Nederlands, Frans en Engels.

©2020 Herinneringseducatie