Fonds Aurore Ruyffelaere lanceert derde projectoproep voor 2018-2019

Het Fonds Aurore Ruyffelaere heeft als doelstelling herinneringseducatie op de agenda te plaatsen en projecten over dit thema te ondersteunen. Het inzicht is belangrijk maar vooral ook een actief engagement tegen alle vormen van extreem nationalisme, racisme en discriminatie. Daarbij vormen de Verlichtingsprincipes vrijheid, gelijkheid en broederschap een moreel kompas.

Op 22 maart werd een derde oproep gelanceerd naar alle secundaire scholen uit Oost- en West-Vlaanderen van alle onderwijsnetten om een educatief project in te dienen dat kadert binnen de doelstellingen van het fonds Aurore Ruyffelaere.

Praktisch!

Hieronder vind je alvast wat praktische informatie rond de projectoproep terug. Voor een gedetailleerd overzicht surf je best de website van het Fonds Aurore Ruyffelaere en/of de Koning Boudewijnstichting. Daar vind je alles wat je nodig hebt om een volledig dossier in te dienen.

De indiener van het project is een basis- of secundaire school uit Oost- of West-Vlaanderen van om het even welk onderwijsnet. Het project richt zich voor het secundair onderwijs tot klassen van BSO (B-stroom, 2de en/of 3de graad BSO) en/of BuSO en voor het basisonderwijs tot het 5de en 6de leerjaar, alsook OKAN klassen.

– Start: 22 maart 2018

– Indienen t.e.m. 13 juni 2018

– Bekendmaking selectie: 27 juni 2018

Om in aanmerking te komen moeten de ingediende dossiers aan verschillende ontvankelijkheids- en selectiecriteria voldoen.

Klik hier voor meer informatie!

Een project kan maximum € 500,00 steun krijgen per school. De steun dekt de uitgaven die noodzakelijk zijn voor het uitvoeren van het project (vervoersonkosten, toegangstickets, gids, workshops, educatief materiaal), geen loonkosten en/of communicatiedragers.

Het project mag niet op een andere manier of via een ander kanaal al gesteund worden.

Toetssteen

Neem zeker een kijkje in onze toetssteen. Deze handleiding staat vol nuttige tips voor het opzetten van een kwaliteitsvol project!

Over Aurore

Aurore Ruyffelaere was een levenslustige jonge vrouw, die enerzijds als mens en anderzijds als leerkracht geschiedenis aan het Erasmus Atheneum in Deinze zeer bewust en actief bezig was met herinneringseducatie. Zo stelde zij als doel: de bestrijding van alle vormen van extreem nationalisme, racisme en discriminatie en de bevordering van de Verlichtingsprincipes vrijheid, gelijkheid en broederlijkheid. Op 27 juli 2013 kwam zij op brutale wijze om het leven, toen zij op weg naar huis na een avondje Gentse Feesten het slachtoffer werd van roofmoord. Het Fonds werd opgericht om het leven en werk van Aurore Ruyffelaere in herinnering te houden.

Gepubliceerd op door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

7 × = 70