Gesprekken in de klas over burgerschapsthema’s kunnen verschillende meningen oproepen; soms razend interessant, soms razend uitdagend en vooral veel daartussenin.

Hoe kan je als leerkracht of educatief medewerker nog beter omgaan met moeilijke thema’s, al die meningen en de daarbij horende weerstand? Hoe kan je een waardevolle bijdrage blijven leveren aan actief burgerschap?

Op 28 maart 2023 nodigen het Bijzonder Comité voor Herinneringseducatie en het Wij-Zij Netwerk je uit voor de studiedag: Hoe omgaan met gevoelige thema’s? Samen leren uit het verleden; en dat verleden verwijst zowel naar de geschiedenis als naar onze eigen persoonlijke ervaringen die waardevol zijn om te delen.

Je maakt kennis met inspirerende creatieve werkvormen en praktische voorbeelden. Aan de hand van rondetafelgesprekken en verschillende workshops ontdekken we samen methodes en inzichten om jou in actief burgerschap te versterken. 

Daarnaast verwelkomen we gastspreekster Naïma Lafrarchi. Zij is jurist, onderwijskundige en bijzondere leermeester Islamitische godsdienst met jarenlange ervaring in het onderwijs. Vandaag werkt ze als onderzoeker aan de UGent, waar ze een didactische-pedagogische tool ontwikkelt om geschiedenisleerkrachten in het secundair onderwijs te ondersteunen in het omgaan met controversiële en historische thema’s. 

Welkom, we kijken er naar uit je te mogen ontmoeten!

Wanneer: 28 maart 2023

Waar: BELvue Museum, Paleizenplein 7, 1000 Brussel

Tijdstip: 09u00-16u00

Doelgroep: Pedagogische medewerkers, leerkrachten secundair onderwijs, educatief medewerkers, beleidsmedewerkers en andere geïnteresseerden. Een aanwezigheidsattest wordt voorzien.

Organisatoren: Bijzonder Comité voor Herinneringseducatie en Wij-Zij Netwerk