Projectoproep Fonds Aurore Ruyffelaere 2018-2019

Aurore Ruyffelaere was een levenslustige jonge vrouw, die enerzijds als mens en anderzijds als leerkracht geschiedenis aan het Erasmus Atheneum in Deinze zeer bewust en actief bezig was met herinneringseducatie. Zo stelde zij als doel: de bestrijding van alle vormen van extreem nationalisme, racisme en discriminatie en de bevordering van de Verlichtingsprincipes vrijheid, gelijkheid en broederlijkheid. Op 27 juli 2013 kwam zij op brutale wijze om het leven, toen zij op weg naar huis na een avondje Gentse Feesten het slachtoffer werd van roofmoord. Het Fonds werd opgericht om het leven en werk van Aurore Ruyffelaere in herinnering te houden. Het Fonds Aurore Ruyffelaere heeft als doelstelling herinneringseducatie op de agenda te plaatsen en projecten over dit thema te ondersteunen. Op 22 maart werd een 3de oproep gelanceerd naar alle secundaire scholen uit Oost- en West-Vlaanderen van alle onderwijsnetten om een educatief project in te dienen dat kadert binnen de doelstellingen van het fonds Aurore Ruyffelaere.

 

 

Voor wie?

 

De indiener van het project is een basis- of secundaire school uit Oost- of West-Vlaanderen van om het even welk onderwijsnet. Het project richt zich voor het secundair onderwijs tot klassen van BSO (B-stroom, 2de en/of 3de graad BSO) en/of BuSO en voor het basisonderwijs tot het 5e en 6e leerjaar, alsook OKAN klassen.

 

Timing

 

– Start: 22 maart 2018

– Indienen t.e.m. 13 juni 2018

– Bekendmaking selectie: 27 juni 2018

 

Voorwaarden

 

Om in aanmerking te komen moeten de ingediende dossiers aan verschillende ontvankelijkheids- en selectiecriteria voldoen.

Klik hier voor meer informatie!

Het Bijzonder Comité voor Herinneringseducatie staat ter beschikking voor advies en inspiratie rond de aanpak van herinneringseducatie: info@herinneringseducatie.be

 

Financiële steun

 

Een project kan maximum € 500,00 steun krijgen per school. De steun dekt de uitgaven die noodzakelijk zijn voor het uitvoeren van het project (vervoersonkosten, toegangstickets, gids, workshops, educatief materiaal), geen loonkosten en/of communicatiedragers.

Het project mag niet op een andere manier of via een ander kanaal al gesteund worden.

 

 

Gepubliceerd op door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

− 1 = 4