Propaganda in beeld : Training rond mediawijsheid

Beelden zijn overal om ons heen: foto’s op billboards, films op tv, cartoons, Instagram, … Kortom, veel informatie die onze hersenen moeten interpreteren en van een betekenis moeten voorzien. Om goed in de wereld te kunnen staan, moet je dus weten wat beelden te vertellen hebben, én kan je ze ook gebruiken om zelf met anderen in gesprek te gaan.

Maar hoe breng je dit over als leerkracht? Nog te vaak worden beelden vooral als illustratie gebruikt in de klaspraktijk. Zelden wordt bekeken wat het beeld zelf te vertellen heeft. We willen daarom leerkrachten uitdagen om het beeld vaker als uitgangspunt te nemen van de lespraktijk.

In drie vormingsdagen zet Mediawijs jou op weg.

Op de derde dag is de focus: Propaganda in beeld. Kazerne Dossin neemt je mee in een historische blik op nazipropaganda. Mediawijs en Kazerne Dossin geven je tools om hedendaagse propaganda in de klas te bespreken en in te schalen op ‘gevaarlijkheid’.

Klik hier voor meer informatie!

 

 

Praktisch!

 

– Waar? Kazerne Dossin, Goswin de Stassartstraat 153, 2800 Mechelen

– Wanneer? 4 mei 2018 (9u00-16u00)

Inschrijven is gratis, maar noodzakelijk!

– De drie trainingsdagen vormen één geheel, maar je kan ook inschrijven voor slechts 1 of 2 dagen.

– Elke trainingsdag heeft plaats op een andere – inspirerende – locatie. Gelieve hier rekening mee te houden.

– Deelnemers wordt gevraagd om eigen lesideeën mee te brengen. Als inspiratie voor andere deelnemers of als vraag aan collega’s en experts om verder uit te werken.

 

Gepubliceerd op door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 + 4 =