Propaganda in de klas : Webinar over propagandatechnieken

De opkomst van IS, de verkiezing van Donald Trump en de Russische trollenfabrieken hebben het begrip ‘propaganda’ weer helemaal actueel gemaakt.

Vandaag verschijnt propaganda in veel verschillende vormen en via diverse kanalen. Jongeren komen hier sowieso mee in aanraking. Het speelt in op hun gevoelens, wakkert gedachten aan en probeert hun gedrag te beïnvloeden.

Hoe moeten we omgaan met al die (nieuwe) vormen van propaganda? Bestaat er zoiets als ‘democratische’ propaganda? Hoe beïnvloeden propagandisten ons? En hoe ga je er in een educatieve setting mee om?

In dit webinar onderzoeken en bediscussiëren we diverse voorbeelden van (hedendaagse) propaganda en delen we onze educatieve ervaringen. Het webinar is bedoeld voor studenten, docenten en andere geïnteresseerden.

De live-sessie gaat door op 25 februari 2019, maar je kan het webinar nadien altijd herbekijken

Deelname is volledig gratis!

– Directies en leerkrachten

– Pedagogisch begeleiders

– Docenten en studenten van de lerarenopleiding

– Geïnteresseerden

Experten: Bert Pieterse (Mediawijs) en Thomas Desloovere (Kazerne Dossin)

Moderator: Sanne Hermans (Mediawijs)

Neem zeker ook een kijkje op de website van Mind Over Media voor meer informatie en tips bij het lesgeven over propaganda.

Klik hier!

Meer informatie over dit project?

‘Propaganda in de klas’ is een initiatief van Mediawijs, in samenwerking met Kazerne Dossin en het Bijzonder Comité voor Herinneringseducatie.

©2020 Herinneringseducatie