Studiedagen Holocausteducatie in Westerbork 2018

De Tweede Wereldoorlog en de Holocaust liggen meer dan zeventig jaar achter ons, maar zijn nog steeds actueel. De wereld zoals we die vandaag kennen is voor een belangrijk deel getekend door deze belangrijke en tegelijk vreselijke historische gebeurtenissen.

Lesgeven over de Holocaust is gecompliceerd. Het Herinneringscentrum Kamp Westerbork, het Landelijk Steunpunt Gastsprekers WOII-Heden en de Commissie Didactiek en Activiteiten van de Vereniging voor docenten Geschiedenis en Staatsinrichting in Nederland, nodigen u uit voor de Holocausteducatiedagen 2018. Zij willen u als docent handvaten aanbieden om een verdieping in uw lessen aan te brengen, gebruik te maken van diverse bronnen, en gezamenlijk na te denken over de mogelijkheden en risico’s van het leren over de Holocaust.

Praktisch!

Hieronder vind je alvast wat praktische informatie terug. Voor een gedetailleerd overzicht surf je best even naar de website van Kamp Westerbork en/of de Vereniging van docenten geschiedenis en staatsinrichting in Nederland.

– Leerkrachten geschiedenis, burgerschap, maatschappelijke studies, …

– Pedagogisch begeleiders

– Lerarenopleiders

– Erfgoedwerkers

Deze studiedagen gaan door op 15 en 16 juni 2018. Je kan kiezen om één of twee dagen te volgen.

– Vrijdag 15/06/18: Focus op didactiek

– Zaterdag 16/06/18: Focus op collectie van en bezoek aan Kamp Westerbork

Bekijk het volledige programma, de workshops en de kosten in de flyer.

Klik hier voor meer informatie!

Deelname aan de studiedagen kost € 225,00 voor niet-leden en € 195,00 voor VGN-leden. Daarnaast zijn er aangepaste tarieven voor deelname op één van beide dagen. De kost en voor deelname betaal je bij registratie.

Gepubliceerd op door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

7 × = 42