Tijdschrift ‘Sporen van herinnering’

Wist je eigenlijk dat….

… er een verschil is tussen een concentratiekamp en een vernietigingsscentrum?

… er voornamelijk passagierstreinen werden gebruikt voor deportaties van Joden, Roma en Sinti (en dus geen beestenwagons)?

… een op de twee gevangenen uit Breendonk de Tweede Wereldoorlog niet overleefd heeft?

Deze en meer interessante weetjes kan je terugvinden in Sporen van herinnering,  het onderwijsmagazine van Stichting Auschwitz – Auschwitz in Gedachtenis vzw. Dit tijdschrift richt zich tot leerkrachten die in de klas willen werken rond herinneringseducatie. In verschillende rubrieken kom je verrassende dingen te weten over de Tweede Wereldoorlog en de Holocaust. Elk artikel is degelijk onderbouwd en je krijgt diverse didactische tips om rond deze thema’s te werken. Daarnaast worden ook andere historische periodes behandeld en belicht de redactie steeds een actueel onderwerp met een onderliggend vraagstuk (bv. vluchtelingen, ‘open grenzen?’, hedendaags antisemitisme enzovoort). Er bestaat ook een een speciale editie over de complexe geschiedenis van het concentratiekamp en vernietigingscentrum Auschwitz-Birkenau. Stuur een mailtje naar Stichting Auschwitz en ontvang gratis een gedrukt exemplaar van deze boeiende uitgave!

Wil jij Sporen van herinnering nu ook in jouw brievenbus te ontvangen? Vraag dan nog vandaag een gratis abonnement aan via de website van Stichting Auschwitz!

www.auschwitz.be

Archief

Heb je een nummer gemist? Geen probleem! Via onze website kan je alle nummers van Sporen van herinnering downloaden. Klik gewoon op de afbeelding van het nummer dat je wil inkijken. Voor alle inhoudelijke vragen rond Sporen van herinnering kan je terecht bij Stichting Auschwitz.

JAARGANG 2019

(nummers 31-…)

JAARGANG 2018

(nummers 27-28)

JAARGANG 2017

(nummers 23-26)

JAARGANG 2016

(nummers 19-22)

JAARGANG 2015

(nummers 15-18)

JAARGANG 2014

(nummers 11-14)

JAARGANG 2013

(nummers 7-10)

JAARGANG 2012

(nummers 5-6)

JAARGANG 2011

(nummers 1-4)

©2020 Herinneringseducatie