WOII door de ogen van je publiek? Een praktische inspiratiedag

Op 21 november 2018 organiseren FARO en het Bijzonder Comité voor Herinneringseducatie een praktische inspiratiedag rond de Tweede Wereldoorlog.

Met het oog op de herdenking van 75 jaar Tweede Wereldoorlog focussen we tijdens deze inspiratiedag op de vraag hoe archieven, musea, erfgoedbibliotheken en erfgoedorganisaties aan de slag kunnen gaan met deze mijlpaal. Hoe kan u projecten opstarten waarbij de koppeling wordt gemaakt tussen verleden, heden en publiek?

De dag is zeer hands-on opgevat. Je hebt de keuze uit vier workshops die in de namiddag worden herhaald. Tijdens de workshops wordt er dieper ingegaan op een specifieke methodiek die je kan gebruiken om samen met jouw publiek te werken rond WOII. Je zal nader kennismaken met een goed praktijkvoorbeeld en samen met de workshopbegeleider aan de slag gaan. De workshops gaan over het werken met het stripverhaal als instrument, het gebruiken van foto’s om het perspectief van uw publiek te tonen, duurzaam samenwerken met een buurt en het inspirerend inzetten van storytelling in een museum.

Praktisch!

Hieronder vind je alvast wat praktische informatie terug. Voor een gedetailleerd overzicht surf je best even naar de website van FARO.

Publieksmedewerkers van erfgoedinstellingen en -organisaties

21 november 2018 (10u00-16u00)

FARO, Priemstraat 51, 1000 Brussel

€ 25,00

Gepubliceerd op door